torsdag den 16. november 2017

Funkis er en af danskernes foretrukne boligstile

For mange danskere kan udvalget af boligtyper være overvældende, når man skal ud og kigge efter ny bolig og samtidig forestille sig, hvordan man i fremtiden har lyst til at bo.En af de stiltyper, som mange danskere vælger at kigge efter er stilen funkis. Funkis kommer af ordet funktionalitet, og det går ganske enkelt ud på, at alt skal være så funktionelt som muligt. Det betyder, at mange af linjerne på bygningerne er rene og lige. Der er ikke meget pynt eller udhæng at spore. Samtidig gør funkisstilen brug af virkemidler, som lysindfald og rå og simple materialer for at skabe en harmoni mellem bygningen og naturen udenfor.

Funkis har udviklet sig igennem årene

Funkis eller funktionalismen kommer i sin nuværende form fra Europa i 1930’erne. Her var det nye fortrukne materiale til boligbyggeri beton. Beton kan støbes i mange forskellige former og størrelser og få mange forskellige typer overflader og dermed forskellige udtryk. Med de nye konstruktionsmuligheder sammen med jernskelettet kunne man pludselig lave helt utraditionelle bygninger, som ikke var mulige med mursten og mørtel, som man havde brugt meget op til den periode.

Få lige præcis hvad du vil have

Nu kunne man bygge højere og hurtigere, og husene fik pludselig et helt nyt udseende. Dette var også på grund af nye former for udformninger af glaspartier i bygningerne. Med en ramme af metal, kunne man nu lave større vinduespartier, da rammen omkring vinduerne samtidig fungerede som en bærende del af konstruktionen. Med denne nye stil og metode begyndte man at bygge store boligkomplekser, som kunne huse mange mennesker i små og simple boliger, hvor pladsbesparelsen også betød, at alt skulle være funktionelt og innovativt. I dag bruger man stilen til at skabe større boliger. Det kan for eksempel være en familievilla, hvor der er masser af plads, men samtidig bliver der holdt fast i det enkelte udtryk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kontorstole

Kontorstol Topstar Top Pro 1 Sort. . Kategori: Borde & stole - Kontorstole vidaXL Kontorstol - Lavet af Læder med Høj Rygstøt...